Začetna stran

 

 

 

 

 

 

 

 

Sezona 202072021

 

Posebno obvestilo!

Zaradi koronavirusa se vadba vseh skupin TVD Partizana, ki potekajo v telovadnicah osnovnih šol prekinja do nadaljnjega!

Lahko se pridružite vadbi Nordijske hoje vsak četrtek ob 18 uri v športnem parku Domžale. Vadba poteka na prostem in je "odporna" na korona virus...

Vabljeni!

Primož

Drsna plošča in drsalniki so vsem, ki bi radi Flowin vadbo izvajali doma na voljo v izposojo oziroma najem za tekočo sezono...(040259939 - Primož) 

Vadba v sezoni 17/18

 

 

 

 

 

 

 

SEKCIJA FLOWIN SEZONA 2018/2019

 

Flowin vadba poteka vsak ponedeljek od 18,45 do 19,30 ure v veliki telovadnici O.Š. Domžale. Sezona traja od meseca oktobra do konca meseca aprila. Med počitnicami in prazniki vadba odpade. Celoletna vadnina znaša 60,00 EUR.

 

Sekcija mora spoštovati interna društvena pravila za vstop in koriščenje telovadnih prostorov in garderob.

-Vse sekcije, ki gostujejo v telovadnici O.Š. Domžale, morajo imeti odgovornega vaditelja, ki skrbi za red in urejenost prostorov, katere koristi pri izvajanju vadbe. Pred vadbo pregleda prostore in morebitne poškodbe javi tajništvu šole. V primeru poškodovanja šolskega inventarja med ali po vadbi sekcije društva, se nezgoda javi tajništvu šole. V primeru koriščenja šolskih športnih rekvizitov in opreme vaditelj po zaključku vadbe poskrbi , da je oprema pospravljena in vrnjena na za to določeno mesto.  Prav tako po zaključku vadbe pregleda in poskrbi za urejenost prostorov, ki se koristijo pri vadbi.

 

-Pri izvajanju vadbe je treba spoštovati določen urnik vadbe.

 

-Pri vstopu v telovadnico je poleg športne opreme obvezna čista obutev, namenjena vadbi v telovadnici.

 

-Vnašanje pijače in hrane v telovadnico ni primerno.

 

Flowin 16-17

Kvalitetna funkcionalna vadba na Flowin ploščah uspešno nadaljuje svojo misijo - vse je mogoče!

Flowin v letu 2015-16

 

 

Primož wink

 

Flowin v akciji!

Flowin se je uspešno prijel v naši ponudbi rekreativne vadbe. Popolnjenih imamo vseh 14 vadbenih blazin. Imamo zelo raznoliko vadbeno skupino, različne starosti in tudi različne telesne pripravljenosti vadečih. In ravno tu se izkaže prednost FLOWIN vadbe, saj si vsak posameznik lahko popolnoma priredi težavnost vaj svojim zmožnostim in počutju. Zato tudi ni nobenega problema oddelati polurno vadbo na FLOWI-nu. Vadbo vedno pričnemo z ogrevanjem. Sledi glavni del, ki je sestavljen iz šestih vaj. Vaje imajo namen razvoju moči in krepitve sredice telesa (core stability), ki jo vsakodnevno rabimo pri naših aktivnostih. Seveda kot pri vsaki funkcionalni vadbi razvijamo tudi gibljivost, ravnotežje, koordinacijo in preciznost. Vse vaje se izvajao le s težo in bremenom lastnega telesa na drsni podlagi in drsniki za roke in noge. Ob zaključku naredimo še krajše raztezne vaje.

Že lansko leto se je ta zvrst vadbe izkazala za izredno kvalitetno vadbo, saj v kratkem času naredimo za naše potrebe vrhunsko vadbo. Če se bo zanimanje še povečalo, bomo za naslednjo sezono pripravili še kakšno dodatno vadbeno enoto, saj hočemo to kvalitetno vadbo ponuditi čim večjemu številu rekreativnih športnikov.

FLOWIN Primož

Ogrevanje

Ogrevanje

Flowin je zakon

Flowin je zakon

Flowin 2013-2014

Uspešnica funkcionalne vadbe - FLOWIN vadba je v programu naše vadbe tudi v sezoni 13-14. Pri FLOWIN vadbi je njen glavni adut res učinkovita vadba za celo telo v kratki vadbeni enoti!

V veliko zadovoljstvo kot vodniku vadbe, je polna zasedba vadečih, ki se radi udeležujejo 45 min. "mučenja" na naših Flowin blazinah. Skratka upam, da se bo vadba nadaljevala, saj je funkcionalni trening celega telesa osnova za vse športne aktivnosti.

 

 

Flowin vadba

FLOWIN VADBA

 

V društvu TVD Partizan Domžale smo pridobili dva trenerja za FLOWIN vadbo, ki sta opravila izobraževanje pod vodstvom TATJANE K. TOMAZIN - FLOWIN MASTER TRAINER. Flowin vadbo bosta izvajala Jaka Košak in Primož Košak.
Izobraževanje je potekalo v fitnes centru Palestra v Ljubljani. Teoretični del je bil sestavljen z samim spoznavanjem rekvizita, z možnostmi izvajanja vadbe, koristnostjo vadbe na Flowin-u, obremenitvijo in varno vadbo na Flowinu. Sledil je praktični del z spoznavanjem možnosti izvajanja vadbe in možnosti različnih obremenitev. Opravili smo pravi 30 minutni funkcionalni trening za celo telo. Predelali vse osnovne vaje, in pravilno izvajanje le teh. Na koncu pa je vsak kandidat pripravil svoji dve najljubši vaji in jih vodil za vse ostale kandidate kot na pravi Flowin vadbi.
Izobraževanje je bilo zelo dobro pripravljeno in prvih sedem novopečenih trenerjev FLOWIN-a je bilo ob koncu nabitih z novimi spoznanji o Flowin vadbi.

 

Vadba na fitnes plošči FLOWIN je nova iznajdba za vadbo celega telesa. Prihaja iz Švedske, kjer so jo po nekaj letih testiranje in raziskovanja v letu 2006 predstavili javnosti. Naše društvo se je s to novostjo seznanilo konec leta 2009 preko programa ZDRAVO DRUŠTVO, ki ga pripravlja in vodi ŠPORNA UNIJA SLOVENIJE. Zastopnik za program FLOWIN pa je fitnes center SONCE iz Slovenske Bistrice.

FLOWIN vadba izboljša stabilnost trupa, moč, gibljivost, ravnotežje in hitrost. Osnovni princip vadbe je izvajanje vaj na drsni plošči z priloženimi drsnimi blazinami in bremenom lastne teže. Obremenitev zlahka kontroliramo z obremenitvijo drsnih plošč, ki z določenim trenjem drsijo po glavni drsni plošči. Tri osnovne kontrole s katerimi si prilagajamo težavnost vadbe so: točke opore, dolžina giba in hitrost izvajanja. Namen FLOWIN vadbe je trening celega telesa pri obremenitvi in vajah, ki vam najbolj ustrezajo. FLOWIN vadba je postala izredno priljubljena tako pri treniranih športnikih kot pri rekreativcih, uporabljajo jo tudi v programih krepitve zdravja in rehabilitaciji po boleznih. FLOWIN vadba je primerna za samostojno vadbo, skupinski trening ali krožno vadbo. FLOWIN vadbo bomo v društvu TVD Partizan Domžale postopoma začeli predstavljati na naših vadbenih urah na štirih FLOWIN vadbenih enotah. Vse ki vas zanima ta najnovejši koncept vadbe, nas lahko obiščete in se pozanimate za možnost prikaza vadbe FLOWIN. (Primož, 040 259939)

Osnovni rekviziti za FLOWIN vadbo

Osnovni rekviziti za FLOWIN vadbo

Izobraževanje prvih FLOWIN vaditeljev v Sloveniji

Izobraževanje prvih FLOWIN vaditeljev v Sloveniji

JAKA Košak na praktičnem delu izpita za FLOWIN vaditelja

JAKA Košak na praktičnem delu izpita za FLOWIN vaditelja

Priprava na skupno FLOWIN vadbo

Priprava na skupno FLOWIN vadbo

Eden izmed sedmih prvopečenih vaditeljev FLOWIN

Eden izmed sedmih prvopečenih vaditeljev FLOWIN

Flowin-funkcionalna vadba

Vedno bolj cenjena v svetu športa postaja funkcionalna vadba v katero spada tudi naša FLOWIN vadba in poleg BOSU, TRX in ViPR vadbe predstavlja najboljšo možnost za funkcionalno vadbo.
Funkcionalna vadba vključuje predvsem vaje za stabilizacijo trupa (core) in vaje za spodnji del hrbta, vendar skoraj nikoli izolacijsko. Ravno to je prednost pred klasično fitnes vadbo, kjer so sicer različne naprave za treniranje posameznih mišic, vendar v večini izključno ene. Tako gibanje pa zelo redko posnema gibanje v vsakdanjem življenju, kjer pri skoraj nobenem gibu ne uporabljamo zgolj in samo eno mišico. Funkcionalna vadba vodi do boljšega mišičnega ravnovesja in med drugim izboljša ravnotežje ter sklepno stabilnost, vključuje pa predvsem vaje, ki v povezani verigi krepijo več mišic hkrati. Funkcinalna vadba je sestavljena iz vaj, ki so v veliki meri podobne vsakodnevnim gibom. S funkcionalno vadbo se trenira tudi bistveno varneje, saj boste obremenitev lahko popolnoma prilagodili svojim zmožnostim. Celostna vadba, kjer je vključeno celotno telo ali vsaj več mišičnih skupin hkrati, pa vpliva na večjo porabo kalorij.
 

 

Še nekaj komentarjev naših vadečih na Flowin vadbo:
 

KARMEN: Flowin je super, ker me naslednji dan bolijo vse mišice!
SONJA: Flowin mi je super, ker se v kratkem času zelo dobro razgibam.
TEJA: Flowin se mi zdi super, ker naslednji dan ugotovim, da obstajajo še kake nove mišice v mojem telesu.
ELA: Flowin vaje so za vse generacije!