Začetna stran

 

 

 

 

 

 

 

 

Sezona 23-24

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Sezona 23/24

 

Pričenjamo sezono 23/24. Prvo srečanje bo v četrtek 14. 9. ob 18,00 uri. Prijazno vabljeni vsi, ki že poznate najboljši šport na svetu, prav tako pa tudi vsi, ki bi ga radi spoznali!

 

Nordijska hoja vsak četrtek ob 18,00 uri

 

 

 

Zbirališče je v športnem parku - Park Martina Krpana pri otroških igralih poleg Ten Ten objekta.

Vabljeni vsi ki vas zanima Najboljši šport na svetu!!!

Primož

 

 

 

 

Vabljeni!

TVD Partizan Domžale
Primož

 

Spoštovani rekreativci!

Vabljeni na naše vadbene urice v naravi! Dobimo se na našem tedenskem zbirališču v Športnem parku Domžale, pri zunanjem otroškem igrišču pri teniških igriščih in TEN TEN -u.

 

TEČAJI NORDIJSKE HOJE SE ODVIJAJO SKOZI CELO LETO PO DOGOVORU!

Vse, ki bi radi spoznali nordijsko hojo, naredili nekaj več za svojo kondicijo, zdravje in počutje, na voljo so vam naši tečaji, na katerih boste spoznali osnovna dejstva in pravila NORDIJSKEGA KORAKA. Informacije o tečajih in vadbi so vam na voljo na urah rekreacije društva TVD PARTIZAN DOMŽALE, Primož KOŠAK (GSM: 040259939).

Vsi, ki se boste odločili spoznati nordijsko hojo boste ob plačani članarini društva deležni tečaja nordijske hoje po INWA metodi (edina prava šola nordijske hoje!), izposoje palic za en teden po tečaju (preizkus ter ponavljanje tehnike) in seveda tedenske vadbe, ki jo izvajamo ob četrtkih. Članarina društva znaša 15 EUR. Vsi, ki pa redno vadijo v ostalih sekcijah v društvu TVD Partizan Domžale imajo dodatno ugodnost in plačajo članarino 10 EUR.

Zimski del 16-17

PredBožični pohad 22.12.16

PredBožični pohad 22.12.16

Tek prijateljsva in sodelovanja Domžale 2015

Tokrat smo bili res složni in udarni...lepo je bilo hoditi v prekrasni druščini pohodnikov naše sekcije nordijske hoje. Udeležba na prireditvi - Tek prijateljstva in sodelovanja je kljub kislemu vremenu lepo uspel in vse pohvale organizatorjem za trud in dobro organizacijo.

Nordijska hoja za super otroke in starše

V navezi s termami Snovik in njihovim športnim animatorjem Bernardom Jarcem, smo skupaj z Natašo Šubelj - demonstratorko nordijske hoje društva TVD Partizan Domžale, opravili prijetno druženje in športno rekreativno pomladno popoldne. Naši prijetni obiskovalci so družno preizkusili nordijsko hojo, enkratno športno dejavnost za vse....

Kulinarični pohod Soline

Nordijci smo se udeležili "kulinaričnega pohoda Soline 2014". Kar 9.domžalskih nordijcev se nas je sprehodilo ob morju in preizkušalo Istrske dobrote. Sam pohod je bil dolg cca 9.km in je bil speljan po isti trasi kot tek. Lep pohod in tudi vreme je bilo zelo lepo. Na cilju v Strunjanu pa še obvezno namakanje nog in fešta, ki jo pripravijo primorci. Zopet vse pohvale!

Pohod za krof

Pustna sobota, pohod za krof, super družba, lep športni dan v naravi.....

So dnevi, ki štejejo....

Naslednja etapa je kulinarični pohod v Strunjanu 30. marec, redek pohod na katerem startate  in na cilj pridete težji....

Jesenski pohod SNOVIK

DAN NORDIJSKE HOJE ZA VSO DRUŽINO

 

Hvala nordijcem iz našega društva, ki so se v lepem številu udeležili našega jesenskega pohoda!

Pohod, narava, vreme in dobra družba so bili pika na naše delo v sekciji "Nordijska hoja" našega društva.

Nataša in Primož, se zahvaljujeva tudi podpori društva, ki nama omogoča k izedbi takih srečanj.

 

Odlične slike, zahvala Nataši, povedo vse!

Nordijska hoja

 

 

Povezava na INTERNACIONALNO ZVEZO ZA NORDIJSKO HOJO - INWA

inwa-nordicwalking.com/

                                       

 

 

 

 

Nadaljujemo z našo misijo izobraževanja nordijske hoje po INWA metodi. V vadbo nordijske hoje bomo vključili tudi GYMSTICK vadbo in tako še bolj popestrili in izboljšali kakovost vadbe!

TEČAJI NORDIJSKE HOJE SE ODVIJAJO SKOZI CELO LETO PO DOGOVORU!

Vse, ki bi radi spoznali nordijsko hojo, naredili nekaj več za svojo kondicijo, zdravje in počutje, na voljo so vam naši tečaji, na katerih boste spoznali osnovna dejstva in pravila NORDIJSKEGA KORAKA. Informacije o tečajih in vadbi so vam na voljo na urah rekreacije društva TVD PARTIZAN DOMŽALE, Primož KOŠAK (GSM: 040259939). 

Vsi, ki se boste odločili spoznati nordijsko hojo boste ob plačani članarini društva deležni tečaja nordijske hoje po INWA metodi (edina prava šola nordijske hoje!), izposoje palic za en teden po tečaju (preizkus ter ponavljanje tehnike) in seveda tedenske vadbe, ki jo izvajamo ob četrtkih. Članarina društva znaša 15 EUR. Vsi, ki pa redno vadijo v ostalih sekcijah v društvu TVD Partizan Domžale imajo dodatno ugodnost in plačajo članarino 10 EUR.

 

TRIM NORDIJSKAHOJA

Na spodnjem linku si lahko ogledate vaje, ki smo jih pripravili za TNT - Trim Nordijski Trening. Vaje so razporejene po klasični Trim stezi na Šumberku.

 

VSAK ČETRTEK POTEKA TEDENSKA VADBA NORDIJSKE HOJE. Dobimo se v Športnem parku Domžale, pri stavbi športnih društev Domžale. 


 

 

Naša nordijska skupinica, ki vadi vsak četrtek

Naša nordijska skupinica, ki vadi vsak četrtek

Z NORDIJSKO HOJO IN ZDRAVO PREHRANO PREMAGUJEMO OVIRE

Zveza za nordijsko hojo Slovenije (ZNHS) bo v letu 2012 aktivno izvajala projekt, ki ga je podprlo Ministrstvo za zdravje RS z naslovom »Z NORDIJSKO HOJO IN ZDRAVO PREHRANO PREMAGUJEMO OVIRE«. 

Namen projekta je dvig števila telesno aktivnih prebivalcev v Sloveniji preko promocije nordijske hoje s poudarkom na zdravi in uravnoteženi prehrani.
Cilji projekta so:
1. Dvig ozaveščenosti o vplivu redne telesne vadbe v kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano
2. Informiranost populacije o neposrednih koristih in učinkih nordijske hoje
3. Povezovanje inštruktorjev nordijske hoje s strokovnjaki s področja promocije gibanja - nordijske hoje in zdrave prehrane.

 

Za prvo predstavitev omenjenega projekta sem kot inštruktor nordijske hoje predstavitev ter praktični prikaz in preizkus tehnike nordijske hoje opravil v soboto 17.3. v Ljubljani v parku Tivoli. Kar se tiče zdrave prehrane pa smo osnove le te predelali skupaj s strokovnjakom zdrave prehrane Tinetom Murkom, predsednikom društva Wellness kluba GOOD 4.

 

http://www.youtube.com/watch?v=VmNOvaJHVCY&feature=youtu.be

ONE WAY - Predstavitev

One way je finska blagovna znamka, ki se je na trgu uveljavila z uspešno prodajo palic za smučarski tek.

Danes najdemo v njihovi ponudbi tudi palice za nordijsko hojo ter oblačila za smučarski tek in nordijsko hojo. Izberite vrhunsko kakovost, ki ji zaupa najboljša slovenska tekačica na smučeh, Petra Majdič.

Po priporočilu ZNHS smo tudi za naše člane društva TVD Partizan Domžale pripravili predstavitev palic za nordijsko hojo znamke ONE WAY. Na predstavitvi nam je modele vseh palic znamke ONE WAY podrobno opisal ANŽE, vse modele pa smo lahko tudi preizkusili. Ker je EXEL finančno propadel, se je bilo treba odločiti za novo znamko palic. Znamka ONE WAY je res dobra izbira, kar smo lahko tudi sami preizkusili na predstavitvi. Za potrebe preizkusa in izvedbo tečajev je naše društvo prevzelo nekaj palic za nordijsko hojo in sicer model Athletic 730, ki je namenjen športnikom rekreativcem.

Zahvaljujemo se Anžetu za predstavitev in možnost pereizkusa novih palic.

 

Imel sem možnost testirati vrhunske palice Blackcode 7 Max. To so vrhunske palice iz 100% karbona, plutastim ročajem in karbidno konico. Sam imam starejše EXEL extreme sport palice, ki so ravno tako vrhunske.

Moja izkušnja z ONE WAY BLACCODE 7 MAX:

-Plutasti ročaj in zanka za roko sta vrhunska. Pluta je bolj prijazna za roko kot plastika. Presenetil me je udoben pasek, , ki je vpet v treh točkah, samo vpetje na palico pa je nad pregibom palca in kazalca. Do sedaj sem imel vedno palice, od katerih je odriv potekal pod pregibom palca in kazalca. Celoten sistem vpetja paska, roke in odrivanja je odličen, saj še bolj lahko izkoristimo moč rok.

-Telo palice je zelo lahko, od mojih prejšnjih EXEL palic pa so nove ONE WAY malekost mehkejše in prijaznejše do rok.

-Konica je podobno nastavljena pod kotom kot pri EXEL-kah, le da je pri ONE WAY palicah bolj robustna izvedba plastičnega dela, v katerega je vpeta konica. Nisem pa preizkusil gumijastega nastavka za trde podlage, vendar sem nad izvedbo tega pri palicah modela ATHLETIC 730, kar malo razočaran.

INWA izobraževanje

 

Tedenski pohodi in tečaji se nadaljujejo....

Tedensko vadbo smo premaknili na 18,00 uro!!! 

 

Tečaji nordijske hoje potekajo ob četrtkih od 16,30 do 18,00 ure, po predhodnem dogovoru z interesenti. (Primož 040259939)

 

VLJUDNO VABLJENI!

Primož

 

 

Prvi vikend junija 2011 je bil za nas - slovenske vodnike nordijske hoje zelo poseben.
Zbrali smo se na strokovnem srečanju v Kranjski Gori,
na katerem nas je najprej pričakala dobrodošlica samega svetovnega vrha nordijske hoje. 

 

-Malin Svensson
Malin je mednarodna fitness trenerka, avtorica in predavateljica. Vodilna avtoriteta na področju nordijske hoje v Severni Ameriki, začetnica izobraževalnega koncepta nordijske hoje v ZDA v letu 2002. Ena od začetnikov metodologije učenja nordijske hoje po INWA 10 steps. Malin ima zaključen magistrski program na področju športne vzgoje. Po rodu švedinja je na nacionalni ravni priznana atletinja z 20 letnimi izkušnjami.
· Tiina Arrankoski
Tiina ima zaključen magistrski program na področju športne znanosti in športne vzgoje (University of Jyväskylä, Finland), je ena vodilnih svetovnih trenerk, raziskovalcev in razvojnih strokovnjakov na področju nordijske hoje.
· Greg Zurek
Greg ima doktorski naziv na področju športne vzgoje (University of Physical Education Wroclaw, Poland). Je INWA National Coach od leta 2008 in reden predavatelj na svetovnih INWA konvencijah. Greg je zaposlen na University of Physical Education v Wroclawu (Poljska); napisal je že preko 50 znanstvenih dokumentov in knjig.
· Naohiro Takahashi
Naohiro ima zaključen magistrski program na področju športne vzgoje na Japonskem. Priznan tekmovalec v teku na smučeh. Je organizator tekmovanj Nordic Running na Japonskem. V organizaciji INWA aktiven kot International Coach, odgovoren za področje vrhunskega športa.
· Marco Mass, INWA International Coach
Marco je fizioterapevt z zasebno prakso na Nizozemskem. Nordijsko hojo uporablja kot del terapije pri pacientih s Parkinsovo boleznijo, depresijo, klavdikacijami, po rehabilitaciji poškodb ali op posegov na hrbtenici. Marco je bil vodja INWA Izobraževalne skupine od samega začetka delovanja organizacije do lanskega leta.Z ostalimi začetniki je postavil temelje izobraževalnega sistema in metodologije INWA 10 korakov.

 

Tako kot vsako leto, smo na konvenciji zopet pridobili nakaj novih prijemov in izkušenj za naše nadaljne podajanje veščin NORDJSKE HOJE vsem, ki jih ta športna zvrst veseli!
 

 

 

Malin Svensson

Malin Svensson

Marko Mass

Marko Mass

Tiina  Arrankoski

Tiina Arrankoski

Naohiro Takahashi

Naohiro Takahashi

Nordijska hoja za vse


NORDIJSKA HOJA V NOSEČNOSTI: V tem obdobju je treba predvsem upoštevati navodila za varno izvajanje nordijske hoje. Pred pričetkom izvajanja te športne aktivnosti je obvezen posvet z ginekologom in upoštevati se mora osnovna pravila za varno vadbo med nosečnostjo. Upoštevati je treba zdravo prehrano in pitje tekočine, pravilno izbrano opremo, ustrezen teren in termin vadbe. Priporočena je vsakdanja vadba okrog 30 min, po predhodnem kratkem ogrevanju in ustreznem raztezanju po vadbi. Nordijska hoja omili bolečine v hrbtenici in medenici, obvladuje telesno maso, uravnava krvni tlak in izboljša prekrvavitev, izboljša prebavo in vam nudi odličen način sprostitve.

NORDIJSKA HOJA ZA SENIORJE: Nordijska hoja je zelo primerna tudi za seniorje, saj vsebuje vse potrebne elemente za zdravo športno aktivnost – za moč, za gibčnost in elastičnost in za vzdržljivost. Pomembna je tudi pri preventivi pri različnih boleznih gibal, dihal, živčevja in obtočil ter pri rehabilitaciji po boleznih. Sam pristop k nordijski hoji naj bo počasi, korak za korakom, enostaven, postopen, zanimiv in nazoren. Ukvarjanje z nordijsko hojo zmanjša dejavnike tveganja, zmanjša invalidnost, zmanjša depresivnost izboljša telesno vzdržljivost, moč in gibčnost ter izboljša kakovost življenja.

NORDIJSKA HOJA IN OSTEOPOROZA: Poleg zdravljenja z zdravili in prehranskimi dodatki je tudi za osteoporozo nordijska hoja izredno primerna. Nordijska hoja poveča moč, krepi jedro telesa, poskrbi za boljšo stabilnost telesa, zmanjšuje obremenitev sklepov – hrbtenica, kolki, kolena in gležnji, vpliva na razvoj in izboljšanje kostne mase, poveča občutek ravnotežja in sigurnosti med hojo, zelo je primerna pri rehabilitaciji po operacijah in boleznih. Tudi tu velja načelo postopnosti pri vadbi, priporoča se vadba dva krat na teden po eno uro z vmesnimi aktivnimi premori. Med aktivnimi premori se lahko izvajajo vaje za moč, gibljivost, ravnotežje in vaje za izboljšanje tehnike nordijske hoje.

 

Nordijska hoja
-zaradi velike uporabnosti postaja vodilna rekreativna športna dejavnost v svetu. V športnem društvu TVD Partizan Domžale veliko pozornost namenjamo zdravi rekreaciji in zato imamo nordijsko hojo v rednem vadbenem programu že tretje leto. Skrbimo za izobraževanje in pravilen pristop k vadbi nordijske hoje.

Najpomembnejše prednosti nordijske hoje pred ostalimi rekreativnimi športi so naslednje:

- vadba poteka v naravi in je uporabna skozi celo leto v vseh letnih časih ter na skoraj vseh terenih

- vadba je varna in je uporabna za najširšo možno populacijo od otrok do starostnikov

- vadba je primerna za vse nivoje telesne pripravljenosti, za ljudi ki potrebujejo rehabilitacijsko vadbo po boleznih in poškodbah, do rednih vsakdanjih rekreativcev, do vrhunskih športnikov, ki nordijsko hojo uporabljajo kot dodaten trening

- sama vadba pri pravilni izvedbi in pravilni tehniki aktivira okrog 90% mišic v telesu, zato se že pri normalnem tempu hoje se poveča srčni utrip za približno 15 utripov na minuto, krepi se srčno žilni in dihalni sistem, poveča se vsebnost kisika v krvi

- z nordijsko hojo krepimo zgornji del telesa, roke in ramenski obroč

- pri pravilni tehniki izvajanja nordijske se izboljša gibljivost telesa in koordinacija gibanja, kar je posledica zmanjšanje mišične napetosti in s tem lajšanje bolečin v vratnem predelu in hrbtenici

- pri pravilni tehniki nordijske hoje delno hodimo tudi po »rokah«, zato del naše teže prenašamo tudi preko rok in palic in tako zmanjšamo obremenitev hrbtenice in sklepov v spodnjem delu telesa, kolkov, kolen in gležnjev ter bistveno pripomoremo k ravnotežju pri hoji

- pomembna je tudi energijska poraba in večje kurjenje ravno pravih kalorij

V športnem društvu TVD Partizan Domžale se lahko naučite pravilne tehnike NORDIJSKE HOJE z našimi palicami za nordijsko hojo, dobite napotke o izbiri opreme ali pa se nam priključite pri redni vadbi in sezonskih pohodih. Na TRIM stezi Šumberk imamo poleg rednih vaj še vaje za pohodnike nordijske hoje, ki so značilne za nordijsko hojo, saj palice uporabljamo kot rekvizit in pripomoček pri izvajanju gimnastično razteznih vaj. Tudi ob Kamniški Bistrici je veliko sprehajalnih poti, ki so nam na dosegu roke. Nordijska hoja je res enkraten, cenovno ugoden in enostaven šport, ki vam bo nudil veliko zadovoljstva skozi vaše življenje. Poleg mladih rednih rekreativcev bi radi spodbudili tudi ljudi v tretjem življenjskem obdobju, da si z nordijsko hojo izboljšajo kvalitete življenja in začnejo z zdravim športnim življenjem! Informacije o nordijski hoji – Primož GSM: 040 259939.

Nordijska hoja in Društvo zdravja Domžale

Nordijska hoja v vrstah društva Šola zdravja!
TVD Partizan in društvo Šola zdravja uspešno nadaljujeta meddruštveno športno sodelovanje. V prizadevanju k osveščanju ljudi, da začnejo z zdravo športno rekreacijo, smo organizirali »malo šolo nordijske hoje« za udeležence društva Šola zdravja. Prav tako kot vaje 1000 gibov, ki jih vsako jutro izvajajo vadeči Šole zdravja, je tudi nordijska hoja podobna vadba, ki je namenjena najširši možni populaciji. Nordijska hoja je varna vadba in krepi največ mišic gibalnega sistema človeka in ni odvisna od letnega časa ali fizične pripravljenosti ljudi. Osnovne prednosti pred običajno hojo ali tekom pa so: poleg nog krepimo tudi trebušne in hrbtne mišice, predvsem pa mišice rok in ramenskega obroča. Pri enaki razdalji prehojene poti je naša energijska poraba veliko večja pri nordijski hoji zaradi aktivnosti več mišic med hojo. Zaradi aktivne uporabe palic je zmanjšana obremenitev hrbtenice, kolkov, sklepov kolen in gležnjev, poveča pa se gibljivost omenjenih sklepov in hrbtenice. Izboljša se koordinacija in ravnotežje pri hoji. Za pravo nordijsko hojo je pomembno, da se pohodniki spoznajo z osnovnimi napotki, saj potrebujete pravilno izbrane palice in nekaj pomembnih napotkov glede tehnike pravilne hoje in aktivne uporabe palic pri hoji. To so mi potrdili tudi udeleženci naše male šole, ki so kot izkušeni rekreativci kmalu spoznali, da je tudi nordijska hoja »tista prava rekreacija« za vse.
 

Zadovoljni udeleženci

Zadovoljni udeleženci

Strokovni seminar ZNHS, 22.10.2011

ZNHS je pod vodstvom Dejana Godca ja v Radomerju 22.10. 11 pripravilo strokovni seminar za del INWA vodnikov, ki po podravljenem seminarju dobijo naziv mednarodni INWA inštruktor.

Na seminarju smo dodatno spoznali dopolnjeno šolo DESET KORAKOV PO INWA METODI, katera poleg samega učenja nordijskega koraka veliko mero pozornosti namenja tudi pravilni drži in stabilnosti trupa.

Nov sistem podajanja znanja tako še bolj poudarja naravno pokončno in aktivno hojo s katero aktiviramo celo telo.

Tudi to se dogaja!

Zaradi prijave tržnemu inšpektorju o neveljavni licenci za poučevanje nordijske hoje (NH) in k temu posredno o neustreznem poučevanju NH v Arboretumu Vočji potok dne 21.5.2011 moram pojasniti nekaj dejstev glede razvoja NH in licenc NH.


-NH se rodi na Finskem leta 1997 (ustanovitelj Marko Kantaneva)
-INWA se ustanovi leta 2000 (Mednarodna zveza za nordijsko hojo- Marko Kantaneva, Aki Karihtala - EXEL)
-leta 2003 postane članica INWA tudi Slovenija ( NH v SLO aktivira Andrej Švent – NW INWA master trainer)
-leta 2004 se opravijo prvi licenčni vodniški izpiti po INWA šoli. To licenco sem si pridobil med prvimi in takrat v SLO razen nas ni bilo nobenega, ki bi se še ukvarjal z NH (torej smo bili PRVI!)
-od leta 2004 se vsako leto izvede vrhunsko izobraževanje s priznanimi svetovnimi in domačimi strokovnjake na področju NH in ostale športne rekreacije in rehabilitacije, katerih sem se redno udeleževal, ker me je NH izredno zanimala. Na teh izobraževanjih je bila izvedena tudi obnovitev licence.
-od leta 2005 je v programu društva TVD Partizan Domžale NH kot redna vadba, nudimo pa tudi izobraževanje po INWA metodi
-tudi na področju SLO se leta 2005 ustanovi ZNHS (združenje za nordijsko hojo), ki ravno tako deluje v okviru INWA
-leta 2007 se Združenje za nordijsko hojo Slovenije preimenuje v ZVEZO ZA NORDIJSKO HOJO SLOVENIJE – ZNHS. ZNHS je članica svetovne nevladne organizacije športa za vse (TAFISA), podprta in priznana s strani Mednarodnega Olimpijskega komiteja, Svetovne zdravstvene organizacije WHO in mednarodnega združenja za nordijsko hojo INWA (International Nordic Walking Federation).
-v letu 2011 se na izobraževanju v Kranjski Gori predstavi nadgrajena šola NH po INWA metodi in vodniki postanemo inštruktorji NH.
 

Torej ko se lahko vidi iz razvoja dogodkov o NH smo bili prvi in edini, ki smo res s srcem promovirali in vodili NH po Sloveniji.
Mogoče tri leta nazaj pa vskoči Smučarska zveza Slovenije , “zajaha lepo vpeljanega konja”, ki ga je na začetku ostro kritizirala, češ kaj je treba palice pri hoji po ravnem, “in z njim odjaha na parado” , ter se okliče kot krovna organizacija za NH. LEPO VAS PROSIM!!! Mogoče bi bilo bolje, ko bi se več ukvarjali s smučarijo.


Glede moje usposobljenosti, že leta 1981 sem opravil izpit v ŠOLSKEM CENTRU ZA TELESNO KULTURO Socialistične Republike Slovenije za vaditelja telesne vzgoje. Sem vodnik in inštruktor nordijske hoje, inštruktor FLOWIN vadbe, vodnik v Šoli Zdravja – metoda 1000 gibov in poleg vsega naštetega že vrsto let vodim vadbo dečkov in deklic vse v okviru društva TVD Partizan Domžale.
 

 

Ni lepo glede LAŽNIVE prijave o neustreznem vodenju na dnevu NH v Arburetumu Volčji potok, saj tam sploh nisem bil, ker sem isti dan sodeloval v projektu ŠPORTNE UNIJE SLOVENIJE – VETER V LASEH na osnovni šoli Rodica.
 

SEM IN OSTAL BOM INŠTRUKTOR NORDIJSKE HOJE PRI ZNHS – INWA!!!
Primož Košak
 

 

ZNHS inštruktorji na izobraževanju v Kranjski Gori (junij 2011)

ZNHS inštruktorji na izobraževanju v Kranjski Gori (junij 2011)